15 iulie 2012

Alexandre M. Vinogradov – Defaimarea lui Paganini

http://adf.ly/UPxQ0Defaimarea lui Paganini, o carte care prezintă defăimarea de mic copil a geniului viorii: Niccolo Paganini. Cele dintâi sunete, înainte de vioară le-a dat la nașterea lui, într-o casă sărăcăcioasă din Genova(1782) . După ce i-a descoperit talentul, tatăl micului geniu l-a plimbat prin câteva orașe din apropierea Genovei cu scopul susținerii unor concerte. Cu toate că sumele încasate erau de respectat, viața lui Paganini nu era roz deloc. Capul familiei pierdea banii la jocuri de noroc iar mânia și-o vărsa pe nevinovatul și firavul Niccolo. După concerte ziarele vuiau de zvonuri cum că muzica lui Paganini are legatură cu maleficul iar cel ce mânuia arcușul era diavolul în persoană. Invidia și teama de a nu-și pierde câștigurile i-au mânat pe mulți alți violoniști să-i stea împotrivă și să umple presa de zvonuri neadevărate. Ajuns matur, Paganini era o adevărată spaimă pentru violoniștii vremii. Vioara lui scotea niște sunete ce împietrea auditoriul și ca reație cei mai mulți își făceau semnul crucii. Concertele prin orașele Italiei adunau sute de oameni dar faima nu părea să rămână favorabilă lui Paganini. În orașele în care urma să concerteze Paganini, găsea afișe care anunțau amânarea evenimentului. Alte afișe îl înfățișau în spatele unor gratii conform zvonului că el ar fi un fost ocnaș ce și-a ucis nevasta iar ca să scape de captivitate și-ar fi vândut sufletul necuratului. Ahtiați după venituri grase, redactorii ziarelor de atunci anunțau fără jenă, periodic, moartea celebrului violonist. De fiecare dată Paganini trimitea scrisori de dezmințire care erau sau nu acceptate și publicate. Cu toate ca era de o urâțenie absolută, deseori asemănat unei maimuțe, Paganini iși găsi totuși o iubită frumoasă care urma apoi să-i aducă pe lume unicul său fiu.

Cartea este comoară fără preţ, în care unii îşi adună cele mai frumoase gânduri, ca alţii să le poată folosi în voie.  Va trebui să gasiti ”Comoara” linkurile de Download le gasiti in textul de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către Admin. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la violenţă sau la ură. Vă mulţumim!